پولیپ بینی – علل، علائم و تشخیص
پولیپ بینی
آیا تا به حال تجربه این احساس را داشته اید که گویا سرماخوردگی تان بهبود نمی یابد؟ آبریزش و انسداد بینی که حتی با داروهای سرماخوردگی و ضد آلرژی به نظر نمی رسد متوقف شود، می تواند نشانه پولیپ بینی باشد. پولیپ های بینی توده های خوش خیم (غیر سرطانی) بوده که در بافت یا مخاط بینی به وجود می آیند.
علل پولیپ بینی
پولیپ های بینی در بافت مخاطی بینی رشد می کنند. این بافت مخاطی بسیار مرطوب ، از سینوس ها و داخل بینی محافظت می کند و هوایی که تنفس می شود را مرطوب می کند. به دلیل یک عفونت یا آسیب مرتبط با آلرژی ، این مخاط بینی قرمز و متورم می شود و احتمالاً موجب آبریزش بینی می شود. به دلیل این آبرزش دائمی امکان دارد که پولیپ در این نواحی شکل بگیرد. پولیپ یک توده گرد است (کیست) که می تواند مجرای بینی را مسدود کند. موارد زیر امکان دارد که به تشکیل پولیپ منجر شوند:
- عفونت های مزمن سینوس
- آسم
- رینیت آلرژیک (تب یونجه)
- فیبروز کیستیک
- سندرم چرگ اشتراوس
- حساسیت به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن
گاهی نیز برخی از افراد به دلیل سابقه خانوادگی و وجود برخی ژن ها، مستعد تر هستند.
علائم پولیپ بینی
پولیپ های بینی توده های بدون درد و نرمی هستند که در مجرای بینی رشد می کنند. این توده ها در ناحیه ای که سینوس به داخل بینی ترشح دارد ( محل تقاطع چشم ها، بینی و گونه) رشد می کنند. احتمالاً فرد مبتلا به پولیپ متوجه وجود آنها نمی شود، به این دلیل که پولیپ ها فاقد عصب هستند.
پولیپ ها می توانند به قدری بزرگ شوند که مجرای بینی را مسدود کنند. علائم پولیپ بینی به صورت زیر می باشند:
- احساس انسداد بینی
- آبریزش بینی
- برگشتن مخاط بینی به پشت بینی
- کاهش حس بویایی
- پر بودن بینی
- انسداد بینی
- نفس کشیدن از بینی
- احساس فشار در صورت و پیشانی
- آپنه خواب
- خر و پف
تشخیص پولیپ بینی
پزشک با معاینه مجرای داخلی بینی به وسیله ابزار نوری یا اتوسکوپ می تواند پولیپ را تشخیص دهد. در صورتی که پولیپ در قسمت عمیق تر سینوس وجود دارد، احتمالاً نیاز به اندوسکوپی بینی و سینوس می باشد. آزمایش سی تی اسکن و ام آر آی برای تعیین سایز و محل دقیق پولیپ نیاز است.
منبع : https://www.healthline.com/health/nasal-polyps
مقالات دیگر سایت: