وزوز گوش
وزوز گوش
وزوز گوش یا تینیتوس Tinnitus یا زنگ زدن گوش همان احساس شنیدن صدای زنگ در گوش، صدای وزوز، سوت زدن، صدای جیر جیر کردن و یا دیگر صداها در گوش می باشد. این صداها می توانند ادامه دار و متناوب بوده و شدت شان در بازه های زمانی مختلف متفاوت است. معمولاً زمانی که صدایی در محیط وجود ندارد، وزوزگوش شدت می یابد. بنابراین فرد در شب هنگام خواب، بیشتر متوجه این عارضه می شود. در موارد نادری این صدا با ضربان قلب فرد همگام می شود که به آن وزوز ضربانی می گویند.
تینیتوس یا وزوز گوش مورد خیلی شایعی بوده و ۵۰ میلیون بزرگسال در آمریکا به این عارضه مبتلا هستند. این شرایط کمی آزاردهنده می باشد. در موارد شدید، این بیماری بر تمرکز و خوابیدن فرد اختلال ایجاد می کند. این مورد در نهایت بر روابط شخصی و کاری فرد تاثیر می گذارد و احتمالاً مشکلات روانی برای فرد به وجود خواهد آورد.
گرچه تینیتوس در اغلب مواقع به کاهش شنوایی فرد منجر می شود، ولی این مورد همیشگی نبوده و کم شنوایی نیز به وزوز گوش منجر نمی شود. در حقیقت برخی افراد مبتلا به تینیتوس، هیچ مشکلی در زمینه شنوایی ندارند و حتی در مواردی به صداها حساس تر می شوند.
علت وزوز گوش
در معرض صداهای شدید بودن به طور مداوم می تواند دلیل اصلی وزوز گوش باشد. این صداهای بلند می توانند آسیب دائمی به سلول های حساس حلزون شنوایی ( یک عضو مارپیچی در گوش داخلی) داشته باشند. نجار ها، خلبان ها، نوازنده های موزیک راک و کارگران تعمیرات خیابانی بیشتر در معرض این عارضه می باشند. همچنین افرادی که با اره برقی، اسلحه یا دیگر وسیله های با صدای بلند کار می کنند و به صورت مداوم به موزیک با صدای بلند گوش می دهند، به احتمال بیشتری به این عارضه دچار خواهند شد. گاهی اوقات نیز صدای بسیار بلند ناگهانی می تواند به به تینیتوس منجر شود.
علائم وزوز گوش
در صورتی که علائم وزوز گوش داشتید، این علائم می توانند به علت یک بیماری دیگر باشند، مانند فشار خون بالا، مشکلات تیروئید و … . در صورتی که وزوز گوش همراه با درد و ترشحات از گوش باشد، می تواند نشانه عفونت گوش باشد.
درمان وزوز گوش
برای درمان تینیتوس، پزشک دلیل اصلی بیماری را تشخیص داده و روند درمانی موثر را انتخاب می کند.
– از بین بردن موم گوش . از بین بردن موم گوش آسیب دیده، می تواند موجب کاهش علائم شود.
– درمان رگ های خونی . شرایط عروق خونی را می توان با دارودرمانی، جراحی یا دیگر روش های درمانی بهبود بخشید.
– تغییر داروها . در صورتی که یک داروی خاصی موجب وزوز گوش شود، پزشک می تواند مصرف دارو را متوقف کرده و یا دوز آن را کاهش دهد. یا در مواردی نوع دارو را تعویض کند.
منبع: https://www.webmd.com/a-to-z-guides/understanding-tinnitus-symptoms
مطالب مرتبط با این مقاله: