لق شدن دندان
لق شدن دندان
لق شدن دندان در کودکان موردی طبیعی می باشد در حالی که لق شدن دندان در بزرگسالان می تواند موجب نگرانی شود. این مورد زمانی رخ می دهد که دندان به آرامی از لثه و استخوان جدا شده و توسط لثه محافظت نمی شود. لمس دندان می تواند موجب حرکت دندان شود و خوردن و جویدن می تواند باعث لق شدن بیشتر دندان شود.
در صورتی که فردی مبتلا به لق شدن دندان شود، علائم زیر را هم مشاهده خواهد کرد:
– خونریزی از لثه
– لثه های متورم
– لثه های قرمز رنگ
– پس رفت لثه ها
لق شدن دندان به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که ما در این مقاله می خواهیم به توضیح درباره آنها پرداخته و موارد اورژانسی را بررسی کنیم.
علت لق شدن دندان
لق شدن دندان در بزرگسالی بدون علت رخ نمی دهد. در ابتدا این عارضه به صورت خفیف خود را نشان می دهد و فرد هنگام مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن متوجه این موضوع می شود. گاهی دندانپزشک در هنگام معاینه دندان ها متوجه این موضوع می شود. در برخی موارد لق شدن دندان در نتیجه بیماری های لثه می باشد. در این مورد عفونت باکتریایی به لثه ها، بافت داخلی دهان و استخوان های اطراف حمله می کند.
بیماری های لثه در نتیجه بهداشت ضعیف دهان و دندان می باشد. در صورتی که دندان ها مسواک زده نشوند و نخ دندان کشیده نشود، رسوبات و جرم در فضای پایین لثه ها و زیر لثه ها جمع می شود. این بیماری قابل درمان است. در صورتی که بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود می توان برای درمان مناسب اقدام کرد. ولی در صورتی که بیماری درمان نشده و عفونت موجب زوال استخوان ها شود، محافظت از دندان ها صورت نگرفته و لق می شوند. نشانه های اولیه بیماری لثه شامل خونریزی، درد و قرمزی لثه ها می باشد. ولی از دیگر دلایل لق شدن دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– دندان قروچه – دندان قروچه به صورت ناخودآگاه و خودآگاه و اغلب در شب هنگام می تواند در نهایت موجب آسیب به دندان و دیگر مشکلات مانند سر درد و درد صورت می شود.
– آسیب به دهان و ناحیه صورت می تواند موجب لق شدن دندان شود. افتادن، ضربه زدن به دهان و دیگر نیروهای فشاری به صورت می توانند موجب لق شدن دندان گردند.
– تومور سینوس – افرادی که به سرطان سینوس و و حفره بینی دچار هستند یکی از علائمی که تجربه می کنند لق شدن دندان است.
افرادی که به تومور سینوس مبتلا هستند با علائم دیگری مانند کاهش حس بویایی، درد و بی حسی دندان، توده در صورت، بینی و داخل دهان، آبریزش بینی، خونریزی بینی و سختی در باز کردن دهان هم روبرو خواهند شد.
– سرطان دهان – یکی از علائمی که افراد مبتلا به سرطان دهان تجربه می کنند لق شدن دندان ها است. سرطان دهان و دیگر سرطان های سر و گردن معمولاً به صورت مشابه درمان می شود و توسط جراح سر و گردن جراحی می شوند.
منبع : https://www.cancer.net/cancer-types/nasal-cavity-and-paranasal-sinus-cancer/symptoms-and-signs و https://www.healthline.com/health/loose-tooth#causes
مطالب مرتبط با این مقاله: