عفونت مزمن گوش
Contents
عفونت مزمن گوش
آیا از عفونت مزمن گوش رنج می برید؟ مبتلایان به این بیماری می دانند که این عارضه تا چه اندازه می تواند آزاردهنده باشد. در صورتی که هر از چند گاهی به درد در ناحیه گوش دچار شده و برای درمان آنتی بیوتیک مصرف می کنید، باید بدانید که عفونت مزمن گوش دارید. عفونت مزمن گوش به عفونتی گفته می شود که درمان نشده و به طور مزمن و دوره ای فرد را درگیر می کند. این بیماری خیلی حاد بروز کرده و فضای پشت گوش (گوش میانی) عفونی می شود.
عفونت مزمن چیست
قسمت شیپوری گوش لوله ای است که راه گذر مایعات از گوش میانی است. این قسمت می تواند مسدود شده و به عفونت منجر شود. حجم مایعات تشکیل شده در قسمت میانی گوش ، باعث ایجاد درد می شود. در صورتی که عفونت گوش سریع پیشرفت کند یا به طور کامل درمان نشود، می تواند به پرده گوش آسیب برساند. این لوله شیپوری در کودکان کوچکتر و افقی تر بوده و در نتیجه خیلی آسان تر مسدود می گردد. این مورد یکی از دلایلی است که ابتلا به عفونت گوش در کودکان شایع تر است.
علائم عفونت گوش در بزرگسالان
عفونت مزمن گوش علائم خفیف تری نسبت به عفونت حاد گوش دارد. این علائم می تواند یک یا هر دو گوش را درگیر کند و می تواند همیشگی بوده یا خفیف و شدید شود. این علائم به شرح زیر است:
- احساس فشار در گوش
- احساس درد خفیف
- خروج مایعات از گوش
- تب پایین
- کاهش شنوایی
- اختلال در خواب
عفونت گوش در نوزادان
نوزادی که مبتلا به عفونت گوش می شود، از حالت نرمال بی قرار تر شده و سر و صدا ایجاد می کند. مخصوصاً زمانی که می خوابد و فشار بیشتری به گوش وارد می شود. عادات غذایی و خواب کودک نیز تغییر کرده و کودک فشار هایی به گوش خود وارد می کند یا گوش خود را می کشد. یا این حال این نشانه ها می توانند به دلیل دندان در آوردن کودک باشند.
درمان عفونت مزمن گوش
عفونت مزمن گوش نیاز به درمان دارویی دارد. با این حال درمان خانگی عفونت گوش میانی می تواند تا حدی از علائم آن بکاهد. از جمله درمان های خانگی به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- قرار دادن یک حوله تمییز گرم یا خنک بر روی ناحیه ای که درد می کند.
- استفاده از قطره های بی حس کننده مخصوص گوش
- استفاده از قرص های مسکن مانند استامینوفن، ایبوپروفن و غیره.
دقت داشته باشید که این موارد به درمان عفونت گوش منجر نشده و تنها در مواردی که دسترسی به پزشک ندارید می توانید از این موارد کمک بگیرید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
در صورت مراجعه به پزشک، آنتی بیوتیک برای عفونت گوش به صورت خوراکی و تزریقی به بیمار تجویز می گردد. همچنین ممکن است قطره های گوشی حاوی آنتی بیوتیک به بیمار تجویز گردد.
جراحی عفونت گوش
در صورتی که عفونت مزمن گوش به درمان های دارویی پاسخ ندهد و یا مشکلاتی در زمینه شنوایی بیمار ایجاد کند، پیشنهاد جراحی برای درمان عفونت گوش داده می شود. مشکلات شنوایی در کودکان می تواند خطر زا شود و اختلالاتی در صحبت کردن وی نیز ایجاد کند. در طی این جراحی پزشک یک لوله ی کوچک را وارد گوش می کند و به گوش میانی و بیرونی دسترسی پیدا می کند. با وارد کردن این لوله ، مایعات از گوش خارج می شوند به این ترتیب شدت علائم کاهش یافته و همچنین تعدد عفونت گوشی بسیار کاهش می یابد. این لوله معمولاً در هر دو گوش وارد می شود. نام دیگر این جراحی تمپانوستومی می باشد.
برای انجام این جراحی ، پزشک یک سوراخ کوچک در گوش ایجاد می کند و مایع گوشی ساکشن می شود. سپس یک لوله کوچک در گوش جاگذاری می شود. این لوله به خودی خود بعد از ۶ تا ۱۸ ماه می افتد. در صورتی که این لوله ها نیفتادند نیاز است تا با جراحی آنها را خارج کرد. در صورتی که عفونت گسترش یافته باشد، نیاز به جراحی های دیگری نیز می باشد.
https://www.healthline.com/health/ear-infection-chronic#prevention