24 دسامبر

سینوزیت چه زمانی خطرناک است؟

سینوزیت

سینوس ها هم مانند ریه ها در مقابل عفونت آسیب پذیر هستند. معمولاً ویروس ها باعث عفونت سینوس ها می شوند. عفونت باعث التهاب دیواره سینوس ها می شود و مخاط سینوس ها باید از بینی خارج شود که در نتیجه باعث انسداد بینی ، آبریزش بینی و درد صورت و ناحیه سینوس ها می شود. حال این سوال مطرح می شود که با التهاب سینوس چه کنیم؟ چه راهکارهایی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد؟ سینوس های ملتهب می تواند نشانه چه بیماری هایی هستند؟

سینوزیت

سینوزیت

علائم سینوزیت

علائم ابتدایی سینوزیت مانند اکثر سرماخوردگی ها می باشد. احساس خستگی، سرفه زدن، کاهش حس بویایی، انسداد و فشار گوش ها و سر درد همگی از علائم سینوزیت می باشند. زمانی که بدن در مقابل عفونت دفاع می کند، توصیه می شود تا بیمار از اسپری های بینی ( ضد انسداد بینی ) و مسکن ها استفاده کند تا علائم کاهش یابد.

درمان سینوزیت

معمولاً برای درمان سینوزیت از آنتی بیوتیک استفاده می شود ولی باید بدانید که این روش معمولاً تنها اتلاف وقت است و موثر نمی باشد. در اکثر موارد عفونت سینوس در نتیجه ویروس می باشد و نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم می باشد. طبق مطالعات صورت گرفته به این نتیجه رسیده اند که ۸۰ درصد بیماران مبتلا به سینوزیت ظرف دو هفته و بدون استفاده از آنتی بیوتیک بهبود می یابند. بهترین راه برای کاهش علائم سینوزیت، مراقبت های خانگی می باشد تا سینوس ها از عفونت پاکسازی شوند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که از درمان های خانگی نتیجه ای حاصل نشود، بیمار در صورت موارد زیر باید به پزشک مراجعه کند:

– علائم طولانی مدت باشند. در صورتی که به مدت ۱۰ روز اقدامات لازم خانگی صورت گیرد ولی علائم سینوزیت بهبود نیابد، باید به پزشک مراجعه شود و احتمالاً تجویز آنتی بیوتیک صورت می گیرد.
– علائم شدید باشند. علائم عفونت سینوس باکتریایی به صورت درد شدید گونه ها و دندان ها و تب می باشد. در این صورت هم باید به پزشک مراجعه شود.
– علائم شدیدتر شود. در صورتی که علائم سرماخوردگی بهبود یابد ولی سپس درد سینوس ها و تب دوباره شروع شود، آنتی بیوتیک ها می توانند درمان موثری باشند.

آیا سینوزیت می تواند موجب تومور سینوس شود؟

تومور سینوس معمولاً در مراحل انتهایی سرطان تشخیص داده می شود زیرا اینگونه سرطان ها در مراحل ابتدایی علائم خاصی ندارند. سرطان سینوس و بینی معمولاً زمانی تشخیص داده می شود که فرد برای درمان سینوس های ملتهب یا همان سینوزیت، تحت درمان قرار می گیرد.

کلینیک جراحی سر و گردن MOH تشکیل شده از یک تیم متخصص و با تجربه ، با حضور دکتر صالح محبی ، دکتر شباهنگ محمدی و دکتر محمد محسنی که در زمینه ی جراحی تومور قاعده جمجمه ، تومورهای سر و گردن و سایر جراحی های مرتبط و همچنین جراحی زیبایی صورت فعالیت دارند. جهت هر گونه هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۸۱۱۴۵۳۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای ارتباط با کلینیک می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

علائم تومور سینوس

تشخیص سرطان سینوس در افرادی که هیج علائمی ندارند خیلی نادر است. علائم احتمالی سرطان سینوس به شرح زیر است:
انسداد بینی که بهبود نمی یابد.
– درد در زیر یا بالای چشم ها
– انسداد یک طرفه بینی به صورت دائمی
آبریزش بینی از پشت بینی
خونریزی از بینی
– ترشح چرک از بینی
– کاهش حس بویایی و یا از دست دادن کامل حس بویایی
– بی حسی و درد در بخش هایی از صورت
– لق شدن دندان ها یا بی حسی دندان ها
– وجود توده ای در صورت، بینی یا سقف دهان
– آب آمدن از چشم ها
– از دست دادن شنوایی
– بزرگ شدن غدد لنفاوی گردن
– تغییر در بینایی

در زیر عکس PET SCAN مرد ۵۰ ساله ای را مشاهده می کنید که سه سال قبل با مشکل تورم و پری سینوس بررسی شد  و نهایتا تحت جراحی سینوس ماگزیلری قرار گرفته که جواب spindle cell sarcoma گزارش شده و به بیمار توصیه خاصی بعد از آن نشده است.
اخیرا متوجه یک احساس پری در همان سمت و فشار روی چشم و کمی بی حسی لب شده که مراجعه نموده که توسط پزشک خود اندوسکوپیک بیوپسی شده و گزارش آن نرمال با حالت مخاط تنفسی بوده است.

پس از مراجعه به کلینیک MOH  جهت اطمینان و ارزیابی هایی که باید انجام می گرفت ، برای بیمار Pet-scan درخواست نمودیم. با همکاران انکولوژیست و ریه مشاوره شد. پیشنهاد هر دو جراحی و شروع شیمی درمانی بود.

تومور سینوس

تومور سینوس

نتیجه گیری

داشتن یک یا چند مورد از این علائم نمی تواند نشانه قطعی تومور سینوس باشد و برای تشخیص قطعی باید به پزشک مراجعه شود. پزشک با بررسی و معاینه سینوس ها و در صورت نیاز انجام آزمایشات تکمیلی، تشخیص قطعی را انجام می دهد و بهترین گزینه درمانی انتخاب می گردد.
منبع : https://www.cancer.org/cancer/nasal-cavity-and-paranasal-sinus-cancer/detection-diagnosis-staging/signs-symptoms.html

پاسخ

سه + 9 =

Call Now Button