سرطان غدد لنفاوی گردن
Contents
سرطان غدد لنفاوی گردن
در صورتی که غدد لنفاوی گردن متورم شده باشد این مورد نمی تواند نشانه سرطان غدد لنفاوی باشد. این تورم به احتمال بیشتری به دلیل عفونت و یا یک بیماری مرتبط با سیستم ایمنی بدن است. در این موارد با بهبود بیماری و دفاع بدن، این التهابات برطرف می گردد. ولی گاهی اوقات برخی از انواع سرطان ها باعث حرکت سلول های سرطانی به غدد لنفاوی می شود و یا در شرایطی سرطان در غدد لنفاوی بروز می کند.
علت تورم غدد لنفاوی
بیش از ۶۰۰ غده لنفاوی در سراسر بدن قرار دارد. در گردن، زیر بغل ها، کشاله ران و در نیمه قفسه سینه و شکم این غدد پراکنده شده اند. این غدد لنفاوی مسئول نگهداری سلول های سیستم ایمنی هستند و میکروب ها، سلول های مرده و سلول های آسیب دیده را از بین می برند.
غدد لنفاوی متورم نشانه این است که این غدد وظیفه خود را به درستی و بیش از حد انجام می دهند. هرچه سلول های ایمنی بیشتر باشد، این غدد حجم بیشتری از مواد مضر را جمع می کند. در حقیقت تورم غدد لنفاوی نشانه عفونت با بیماری هایی مانند روماتوئید آرتریت، لوپوس و در موارد نادری سرطان است.
در اغلب موارد غدد لنفاوی نزدیک به محلی که مشکل وجود دارد، متورم می شوند. برای مثال در صورتی که فرد به گلودرد مبتلا باشد، غدد لنفاوی گردن متورم می شوند. زنانی که به سرطان سینه مبتلا هستند احتمالاً به تورم غدد لنفاوی در زیر بغل مبتلا هستند.
اگر غدد لنفاوی در بسیاری از نقاط بدن متورم باشد این مورد می تواند نشانگر یک مشکل در سراسر بدن باشد ؛ برای مثال ابتلا به آبله مرغان، ایدز و سرطان هایی مانند سرطان خون و غدد لنفاوی.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که دلیل اصلی تورم غدد لنفاوی مشخص نیست باید برای تشخیص به متخصص مربوطه مراجعه گردد. برای مثال در صورت تورم غدد لنفاوی گردن باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود و برای تورم غدد لنفاوی زیر بغل به جراح سرطان سینه مراجعه شود. غدد لنفاوی بزرگتر از ۱٫۵ سانتی متر طبیعی نیست و باید توسط متخصص بررسی شود.
نباید غدد لنفاوی سفت باشند و از زیر پوست لیزی بخورند. فرد باید قادر به حرکت آن ها باشد. پوست روی غدد لنفاوی نباید قرمز و حساس یا گرم باشد. همچنین تورم غدد لنفاوی باید ظرف چند هفته از بین برود. دیگر دلایلی که می توانند موجب نگرانی شوند و فرد در مقابله با آن باید به پزشک مراجعه نماید:
– اختلال در تنفس یا تورم
– عرق کردن شبانه
– تبی که قطع نمی گردد
– کاهش وزن بدون دلیل
– خستگی
تشخیص سرطان غدد لنفاوی
پزشک در ابتدا دلایل دیگری را سوای سرطان بررسی می کند. معاینه فیزیکی بیمار و بررسی شرایط اخیر می تواند به تشخیص بیماری کمک کند. برای مثال در شرایط زیر می توان عدم وجود سرطان را تشخیص داد:
– توسط گربه چنگ انداخته شدن
– نیش زدن توسط حشرات
– خوردن گوشت نپخته
– برقراری رابطه جنسی خطرناک یا مصرف داروهای خیابانی
– مسافرت به نقاط جدید و خاص
سرطان غدد لنفاوی به چه معناست؟
سرطان غدد لنفاوی می تواند در در همین غدد شروع به رشد کند ولی در اکثر موارد سرطان در دیگر بخش های بدن شروع می شود و به غدد لنفاوی می رسد. برای درمان سرطان غدد لنفاوی نیاز به شیمی درمانی و پرتودرمانی و جراحی می باشد.
منبع: https://www.webmd.com/cancer/when-swollen-lymph-nodes-mean-cancer#3
مطالب مرتبط با این مقاله: