17 فوریه

سرطان حنجره

سرطان حنجره

سرطان حنجره به نوعی از سرطان گلو گفته می شود که بر حنجره فرد تاثیر می گذارد. حنجره در اصل جعبه صدای فرد است و شامل غضروف و ماهیچه هایی است که صحبت کردن را امکان پذیر می کند. سرطان حنجره می تواند بر صدای فرد تاثیر بگذارد. در صورتی که سرطان حنجره به موقع درمان نگردد به دیگر بخش های بدن هم گسترش می یابد.

علائم سرطان حنجره

بر خلاف دیگر انواع سرطان ها که علائمی پنهان دارند و تشخیص آن ها دشوار است، سرطان حنجره به نسبت راحت تر تشخیص داده می شود. برخی از علائم شایع این نوع سرطان به شرح زیر است:

– گرفتگی صدا
– اختلال در تنفس
– سرفه کردن بیش از حد
– سرفه کردن همراه با خون
– گردن درد
– گلو درد
– گوش درد
– اختلال در بلعیدن غذا
– تورم گردن
– ایجاد توده در گردن
– کاهش وزن ناگهانی

این علائم همواره به معنای سرطان نیستند. با این حال در صورتی که این علائم را احساس کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید. مهم ترین اصل در درمان سرطان تشخیص زود هنگام آن است.

سرطان حنجره

سرطان حنجره

علت سرطان حنجره

در سرطان حنجره سلول های موجود در بافت حنجره شروع به رشد بی رویه می کنند و توده هایی را به وجود می آورند. جهش هایی که باعث سرطان حنجره می شوند اغلب ناشی از موارد زیر هستند:

– سیگار کشیدن
– مصرف الکل
– تغذیه ناسالم
– ویروس پاپیلومای انسانی
– سیستم ایمنی ضعیف
– در معرض سمومی مانند آزبست قرار گرفتن
– برخی بیماری های ژنتیکی مانند آنمی فانکونی

بنابراین تشخیص سریع این سرطانها بسیار مهم است. هرفرد سیگاری با اولین تغییر صدا یا مشکل بلع باید سریعا به متخصص مراجعه کند.

تشخیص سرطان حنجره

تشخیص سرطان حنجره با بررسی پرونده پزشکی فرد آغاز می شود. در صورتی که علائم بالقوه سرطان حنجره مشاهده شود آزمایشات تکمیلی دیگری صورت می گیرد. اولین آزمایش لارینگوسکوپی می باشد. در این روش یک اسکوپ کوچک وارد حنجره می شود و بررسی دقیقی صورت می گیرد. در صورتی که هرگونه مورد غیر طبیعی مشاهده شود و یا توده ای دیده شود ، بیوپسی یا نمونه برداری صورت می گیرد.

معمولاً برای تشخیص این نوع سرطان از تصویربرداری کمک گرفته نمی شود ولی آزمایشاتی مانند سی تی اسکن و ام آر آی برای بررسی گسترش سرطان انجام می گیرد.

کلینیک جراحی سر و گردن MOH تشکیل شده از یک تیم متخصص و با تجربه ، با حضور دکتر صالح محبی ، دکتر شباهنگ محمدی و دکتر محمد محسنی که در زمینه ی جراحی تومور قاعده جمجمه ، تومورهای سر و گردن و سایر جراحی های مرتبط فعالیت دارند. جهت هر گونه هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۸۱۱۴۵۳۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای ارتباط با کلینیک می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

درمان سرطان حنجره

انتخاب گزینه درمانی بستگی به میزان گسترش سرطان دارد. امکان دارد در مراحل اولیه سرطان از پرتودرمانی یا جراحی کمک گرفته شود. جراحی یک روش متداول برای برداشتن تومور است. عوارض جراحی و برداشتن تومور به صورت زیر است:

– اختلال در تنفس
– اختلال در بلعیدن
– تغییر در شکل گردن
– تغییر در صدا یا از دست دادن صدا
– ایجاد اسکار و جای زخم بر روی گردن

امروزه جراحی بکمک لیزرTLM در بسیاری از تومور های حنجره بخصوص در مراحل اولیه وحتی مراحل نسبتا پیشرفته جایگزین جراحی باز شده است بنابراین بسیاری از عوارض جراحی باز مانند اسکار گردن، تنفس از راه سوراخ گردن( تراکئوتومی) واختلال تکلم شدید و بلع روی نخواهند داد.

سپس با پرتودرمانی تمام سلول های بدخیم باقیمانده را از بین می برند. گاهی برای درمان تومورهای کوچک می توان فقط پرتودرمانی انجام داد و نیازی به جراحی نمی باشد. یک راه درمانی دیگر برای درمان این سرطان شیمی درمانی است. شیمی درمانی در موارد زیر انجام می گیرد :

– از بین بردن سلول های سرطانی بعد از جراحی
– گزینه درمانی همراه با پرتودرمانی و جراحی
– بهبود علائم سرطان حنجره پیشرفته

منبع : https://www.healthline.com/health/laryngeal-cancer#treatment

مطالب مرتبط با این مقاله:

سرطان دهان

تومور گردن

سرطان سر و گردن

پاسخ

پانزده − دوازده =

Call Now Button