07 آگوست

درمان عفونت گوش

درمان عفونت گوش

درمان عفونت گوش در مراحل اولیه و با دیدن علائم بیماری بسیار حائز اهمیت است. حتماً در صورتی که دارای فرزندی خردسال هستید می دانید که معمولاً عفونت گوش برای بچه ها بیشتر از بزرگسالان رخ می دهد. با اینکه بزرگسالان نیز به عفونت گوش مبتلا می شوند، ولی نوجوانان و کودکان بیشتر از آنها به این بیماری دچار می شوند. دلیل این مورد مقاوم نبودن بدنشان به ویروس ها و باکتری ها می باشد و اینکه گوش آنها در تخلیه مایعات عملکرد خوب و درستی ندارد.

بزرگسالان و کودکان مبتلا به عفونت گوش با علائمی مانند گلودرد ، آبریزش بینی یا تب همراه با گوش درد نیز روبرو هستند. این علائم ، نشانه های شایع عفونت گوش هستند.

به پزشک مراجعه کرده تا وی بتواند با بررسی و معاینه بیمار به طور قطع بیماری را تشخیص دهد. در صورتی که عفونت تشخیص داده شود، پزشک مناسب ترین روش درمانی را برای بیمار در نظر می گیرد.

درمان عفونت گوش

درمان عفونت گوش

تشخیص عفونت گوش

پزشک علائم رایج عفونت گوش را بررسی کرده و برای بررسی بیشتر به معاینه پرده گوش به وسیله ی دستگاهی به نام اوتوسکوپ می پردازد. این مورد شاید برای بزرگسالان مشکلی نباشد ولی بررسی پرده گوش برای یک نوزاد که بی قرار درد گوش می باشد ، کمی دشوار است. بنابراین وظیفه ی پدر یا مادر است که نوزاد را آرام کرده تا در روند معاینه خللی ایجاد نشود.

همچنین پزشک به بررسی انسداد گوش میانی با اتوسکوپ از نوع دیگر( که هوا با فشار اندک را به پرده گوش می زند) می پردازد. همچنین با استفاده از دستگاه دیگری به نام تمپانومتر، صدا و فشار هوا را سنجیده تا به بررسی مایع گوش میانی بپردازد.

در صورت نیاز می توان به یک متخصص شنوایی سنجی یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمود. این متخصصان به بررسی شنوایی بیمار می پردازند تا مشخص شود که آیا با عفونت گوش سطح شنوایی کاهش یافته است یا خیر.

درمان عفونت گوش در مراحل اولیه و با دیدن علائم بیماری بسیار حائز اهمیت است. کلینیک جراحی سر و گردن MOH تشکیل شده از یک تیم قوی با حضور دکتر صالح محبی ، دکتر شباهنگ محمدی و دکتر محمد محسنی که در زمینه ی جراحی فک و جراحی گوش و سایر جراحی های مرتبط فعالیت دارند. جهت هر گونه هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۸۱۱۴۵۳۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای ارتباط با کلینیک می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

درمان عفونت گوش میانی

در اغلب مواقع عامل عفونت گوش ، ویروس می باشد. در این موارد آنتی بیوتیک نمی تواند موثر باشد. در صورتی که با بررسی سابقه ی بیمار، پزشک متوجه شود که عفونت گوش در اثر باکتری ایجاد شده است، آنتی بیوتیک تجویز می گردد. یکی از موارد مهم در مصرف آنتی بیوتیک این است که تمامی قرص ها باید سر ساعت مشخصی مصرف شوند وگرنه احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.

همچنین بیمار می تواند در مورد اقداماتی که می تواند برای تسریع روند بهبود در منزل انجام دهد، از پزشک راهنمایی بخواهد.

در صورتی که عفونت گوش ویروسی باشد، می توان با مصرف مسکن های تجویزی توسط پزشک درد را تسکین داد.

از جمله مسکن های متداول می توان به استامینوفن و ایبوپروفن (که به کاهش تب هم کمک می کند) اشاره کرد. در کودکانی که به سندرم ری مبتلا هستند، آسپیرین نباید مصرف شود. به این دلیل که موجب ورم مغز و کبد می شود. در مواردی می توان از پد های گرم نیز برای کاهش درد استفاده کرد. در استفاده از پد گرم در کودکان احتیاط لازم را رعایت کنید.

منبع:

https://www.webmd.com/cold-and-flu/ear-infection/understanding-otitis-media-treatment#2

مطالب مرتبط با این مقاله:

عفونت مزمن گوش

جراحی گوش

پاسخ

هجده − 13 =

Call Now Button