10 مه

جراحی سینوس ها

جراحی سینوس ها

سینوس ها حفره هایی در داخل جمجمه فرد هستند که در اطراف چشم و بینی و در قسمت جلوی صورت قرار دارند.

این حفره ها به سبک تر شدن جمجمه کمک می کند. آنها همچنین مخاطی تولید می کنند که رطوبت بیشتری به معابر بینی می دهد. مخاط برای محافظت از ذرات ناخواسته مانند آلاینده ها ، خاک و ارگانیسم های عفونی یک لایه محافظ را فراهم می کند.

سینوس ها با موی های ریزی پوشیده شده اند ، که سلول های مویی بسیار ریز هستند. مژه ها به تخلیه مخاط از طریق معابر سینوس ها و بیرون بینی کمک می کنند.

جراحی سینوس چیست؟

جراحی سینوس روشی است که با هدف باز کردن مسیرهای سینوسها و انسداد سینوس ها انجام می شود. این گزینه برای افراد مبتلا به عفونت سینوسی مزمن ، برای افرادی که دارای ساختار غیر طبیعی سینوس یا رشد غیر طبیعی در سینوس هستند ، گزینه ای مناسب است.

پزشک اغلب قبل از اقدام به عمل جراحی ، سایر روش های غیر جراحی را امتحان می کند. اگر این روش ها کار نکنند ، ممکن است عمل جراحی انجام شود.

جراحی سینوس با کمی ناراحتی قابل انجام است. این یک روش مختصر است که عوارض کمی دارد.

جراحی سینوس ها

جراحی سینوس ها

دلایل جراحی سینوس

هدف از این عمل جراحی ، برداشتن هرگونه انسداد از مسیرهای زهکشی سینوسها است. این جراحی ممکن است شامل برطرف کردن مشکلات زیر هم باشد:

– تکه های نازک استخوان

– غشاهای مخاطی

– پولیپ بینی

– تورم یا بافت آسیب دیده

– تومورها یا زایده هایی که مسیر بینی یا سینوس را مسدود می کنند

ممکن است فرد برای درمان مشکلات مختلف، نیاز به عمل جراحی سینوس داشته باشد. دلایل شایع شامل سینوزیت و پولیپ بینی است.

سینوزیت

سینوزیت تورم سینوس های بینی یا معابر است. گاهی به آن عفونت سینوس گفته می شود. فرد مبتلا به سینوزیت ممکن است علائم زیر را داشته باشد:

– فشار اطراف بینی ، چشم ها یا پیشانی

– چرک و تجمع مایعات در بینی

– ترشح از بینی و تغییر رنگ آن

– سرفه

– احتقان سر و سردرد

– انسداد گوش یا تغییر در شنوایی

پولیپ بینی

پولیپ بینی ضایعه ای در معابر بینی و سینوس ها است. آن ها می توانند از نظر اندازه متفاوت باشند اما معمولاً مشکل آفرین هستند.

پولیپ های خوشه ای و بزرگتر ممکن است منجر به مشکلات تنفسی شوند و می توانند بر حس بویایی افراد تأثیر بگذارند. آنها همچنین می توانند سینوسهای فرد را که منجر به عفونت می شود ، مسدود کنند.

برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی از پولیپ بینی نداشته باشند. با این حال برخی علائم مشترک شامل موارد زیر است:

– بینی مسدود شده که منجر به مشکل در تنفس می شود

– آبریزش بینی

– عفونتهای مکرر سینوس

– قطره بعد از بینی

– احساس بو یا طعم کاهش می یابد

– درد صورت

– سردردها

– خرناس

– آپنه خواب

جراحی سینوس ها

جراحی سینوس ها

دلایل دیگر نیاز به جراحی سینوس

جراحی بینی و سینوس همچنین ممکن است به دلیل سایر عفونت ها ، انسداد مداوم ، رشد غیر طبیعی و سایر مواردی که باعث التهاب در معابر بینی و سینوس ها می شود ، ضروری باشد.

انواع جراحی سینوس

شایع ترین نوع جراحی سینوس جراحی آندوسکوپی سینوس است. با این وجود روشهای دیگری نیز وجود دارد که ممکن است انجام شود.

جراحی عملکردی سینوس آندوسکوپی (FESS)

FESS با ابزاری به نام آندوسکوپ انجام می شود. این یک لوله نازک فیبر نوری است. آندوسکوپ در بینی قرار می گیرد تا به دهانه سینوس ها برسد.

چندین گزینه مختلف برای جراحی سینوس وجود دارد.

میکرو تلسکوپ ها و ابزارهای جراحی می توانند از طریق آندوسکوپ به پایین منتقل شده و برای انجام این روش استفاده شوند. جراح برای پاک کردن سینوس ها از این ابزارها استفاده می کند.

کل روش از طریق بینی انجام می شود و جای زخم کمی باقی می ماند. ممکن است مقداری تورم رخ دهد ، اما خیلی سریع از بین می رود.

فردی که این عمل جراحی را انجام می دهد ، معمولاً فقط برای مدت کوتاهی احساس ناراحتی خفیف می کند.

FESS می تواند به طور مکرر انجام شود. همچنین می تواند به صورت سرپایی انجام شود.

جراحی با تصویر

جراحی آندوسکوپی سینوس با هدایت دوربین برای ایجاد تصویر از ناحیه داخلی روشی جدیدتر است که ممکن است برای اشکال شدید انسداد سینوس یا بعد از جراحی های قبلی سینوس توصیه شود.

علاوه بر استفاده از آندوسکوپ ، این نوع جراحی از یک سیستم تصویر برداری تقریبا سه بعدی برای نشان دادن جایگاه ابزارهای جراحی استفاده می کند. این کار با استفاده از اسکن CT و سیگنال های مادون قرمز انجام می شود.

با استفاده از این راهنمایی ، جراح می تواند معابر دشوار سینوس را هدایت کند و بافت ها و انسدادهای دیگر را به طور دقیق از بین ببرد.

در ادامه می توانید فیلم درباره عود کردن تومور سینوس فکی را مشاهده کنید.

عملیات Caldwell-Luc

این روش کمتر رایج و تهاجمی تر است. تمایل به انجام در صورت وجود رشد تومور در حفره سینوس است.

عمل Caldwell-Luc با هدف از بین بردن تومور و بهبود زهکشی سینوس انجام می شود. این مسیر بین بینی و حفره زیر چشم ایجاد می شود که سینوس ماگزیلا نام دارد. سپس این روش به زهکشی کمک می کند.

جراح برشی در فک فوقانی ، بالاتر از یکی از دندانهای مولر دوم داخل دهان ایجاد می کند. سپس از طریق این برش وارد حفره سینوس می شوند. این عمل جراحی ممکن است تحت بی حسی موضعی یا عمومی انجام شود.

دوران نقاهت بعد از جراحی سینوس

پس از عمل جراحی سینوس ، ممکن است از بسته بندی بینی استفاده شود. بسته بندی بینی برای کنترل خونریزی ، وارد کردن موادی مانند گاز استریل به داخل بینی است.

استفاده از بخیه بستگی به نوع عمل جراحی دارد. بخیه قابل جذب بوده و با گذشت زمان حل می شود. اگر بخیه غیر قابل جذب باشد ، پزشک مجبور است آن را خارج کند.

دوره های بهبودی بسته به جراحی انجام شده و سایر عوامل مانند سن و سلامت عمومی متفاوت است. با این حال ، بسیاری از افراد بعد از عمل جراحی سینوس ، ناراحتی بسیار کمی را تجربه می کنند. بیشتر افراد می توانند همان روز عمل جراحی به خانه بروند.

بسته به میزان پیچیدگی عمل جراحی ، ممکن است در طول دوره نقاهت به فرد داروی ضد درد تجویز شود. پس از عمل ، تجربه موارد زیر معمول است:

– ناراحتی خفیف

– خستگی

– گرفتگی بینی

– مقدار کمی خونریزی

افراد باید دستورالعمل های پزشک خود را برای مراقبت های بعدی رعایت کنند و مطابق دستور تمام داروها را مصرف کنند. آنها ممکن است برای ۲ هفته اول بعد از عمل مجبور شوند در کارهای روزمره خود تغییراتی ایجاد کنند.

داروهای معمول تجویز شده بعد از عمل شما اغلب شامل شستشو با محلول آب و نمک، استروئیدها و آنتی بیوتیک ها است.

کلینیک جراحی سر و گردن MOH تشکیل شده از یک تیم متخصص و با تجربه ، با حضور دکتر صالح محبی ، دکتر شباهنگ محمدی و دکتر محمد محسنی که در زمینه ی جراحی تومور قاعده جمجمه ، تومورهای سر و گردن و سایر جراحی های مرتبط فعالیت دارند. جهت هر گونه هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۸۱۱۴۵۳۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای ارتباط با کلینیک می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

خطرات جراحی سینوس ها

عوارضی که ممکن است در حین عمل جراحی سینوسی ایجاد شود ، نادر است و موارد زیر را شامل می شود:

خون ریزی

خونریزی بعد از عمل در ۲۴ ساعت اول اتفاق می افتد. با این حال ، گاهی اوقات ، بعد از روزها یا حتی هفته ها ممکن است رخ دهد. اگر یک لخته در قسمت بین استخوانی بین معابر بینی ایجاد شود ، معمولاً به آن سپتوم گفته می شود ، باید آن را از بین برد.

عوارض داخل جمجمه

سپتوم به سقف بینی متصل می شود. این لایه نازک استخوان ممکن است در طی عمل جراحی سینوس آسیب ببیند. با این حال ، این یک عارضه بسیار نادر است.

مایع مغزی می تواند به بینی نشت کند و در موارد شدید می تواند منجر به عفونت در مغز مانند مننژیت شود. اگرچه این مسئله بسیار نادر است ، اما اغلب در حالی که عمل اولیه انجام می شود ، شناسایی و ترمیم می شود.

آسیب به چشم یا بافت اطراف آن

از آنجا که سینوس ها به چشم بسیار نزدیک هستند ، گاهی ممکن است خونریزی در چشم ایجاد شود. این اتفاق وقتی می افتد که لایه نازک استخوانی که سینوس را از چشم جدا می کند آسیب می بیند. این عارضه نادر است و در عین حال که معمولاً جراحی انجام می شود ، معمولاً لکه بینی دیده می شود و تحت درمان قرار می گیرد.

در موارد بسیار نادر ، از بین رفتن بینایی و نابینایی گزارش شده است. همچنین گزارش های نادر از آسیب به عضلات در حال حرکت چشم مشاهده شده است ، که می تواند منجر به دید دو طرفه یا دائمی شود.

موارد دیگر ممکن است منجر به تغییر در نحوه کار مجاری اشک شود و باعث پارگی بیش از حد شود.

تغییر در صدای شخص

سینوسها روی طنین صدای شخص اثر می گذارد. عارضه جراحی سینوس گاهی اوقات می تواند منجر به تغییر صدای فرد شود.

از دست دادن بو و مزه

بعد از جراحی سینوس ، به دلیل ترمیم جریان هوا ، حس بویایی فرد بهبود می یابد. اما بسته به میزان تورم یا عفونت در موارد نادر می تواند بدتر شود. این عارضه اغلب موقت است اما می تواند طولانی شود.

عفونت

مقابله با عفونت های سینوسی دلیل اصلی عمل جراحی سینوس است. فرد مبتلا به سینوزیت در نتیجه عمل جراحی می تواند عفونت های دیگری را در این منطقه تجربه کند.

با این حال ، اگر فرد به دلیل عفونت سینوس طولانی مدت تحت عمل جراحی نباشد ، این عارضه نیز ممکن است.

مسائل مربوط به بینی

جراحی سینوس معمولاً جریان هوا را بهبود می بخشد. با این حال ، در موارد نادر ، جراحی می تواند این را بدتر کند. مقادیر اندکی از بافت اسکار ممکن است در قسمت بینی ایجاد شود که برای برداشتن نیاز به روش دیگری است.

گزینه های دیگر برای جراحی

قبل از مراجعه به جراحی ، پزشک انواع روش های درمانی دیگر را امتحان می کند. طیف وسیعی از داروها که ممکن است صادر شوند وجود دارد ، و همچنین روشهای دیگری که ممکن است علائم را بهبود بخشد.

درمان های دیگر شامل موارد زیر است:

– آنتی بیوتیک ها

– شستشوی نمکی بینی یا اسپری به بینی

– اسپری های تقویت کننده بینی

– اسپری استروئید بینی

– استروئیدهای خوراکی

– داروهای آلرژی

– آنتی هیستامین ها

پاسخ

5 × 2 =

Call Now Button