11 آگوست

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس به منظور رفع بسیاری از مشکلات مجرای بینی و دهانه سینوس انجام می شود. گاهی به صورت عامیانه به جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس ، جراحی لیزر هم گفته می شود. به این دلیل که برشی در طول این جراحی ایجاد نمی شود. ولی این گفته اشتباه بوده و در حقیقت نام درست آن،  جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی می باشد. به این دلیل که با استفاده از ابزاری به اسم اندوسکوپ ، از سوراخ های طبیعی بینی وارد حفره ی بینی شده و یکسری اقدامات درمانی در آنجا انجام می گیرد.

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

هر چند ممکن است یکسری اقدامات درمانی از طریق دستگاه لیزر که از بینی وارد می شود، نیز انجام گیرد. با دستگاه لیزر می توان برش، سوزاندن ، خونگیری و کارهایی از این قبیل را در طی عمل انجام داد. اندوسکوپ یک وسیله بوده که از طریق نور انداختن و وجود لنزهای مخصوص، دیدی را برای جراح به وجود می آورد.

با بزرگ نمایی و تنظیم کیفیت مناسب تصاویر به دست آمده از دوربین نصب شده در انتهای اندوسکوپ، تصویری از جایی که به طور معمول در اختیار نیست فراهم می شود. به عبارت دیگر با وسیله ای وارد حفره بینی شده و با بزرگ نمایی زیاد محیط را می بینیم.

در زیر فیلمی از تومور پشت بینی را مشاهده می کنید. در این كیس تومور در پشت بینی می تواند منشأ تومور گردنی باشد كه باید ابتدا ان را نمونه برداری نمود و بعد برای گردن تصمیم گیری شود. برای یافتن منشأ توده های گردنی باید بیمار را بطور كامل ارزیابی نمود و بطور مستقیم سراغ برداشتن توده نرفت:

 

در بعضی از بیماری ها نیاز است تا داخل بینی را دیده و یکسری اقدامات را انجام دهیم. برای مثال برای تشخیص بیماری خاصی می توان داخل بینی را معاینه کرد. همچنین برای مشاهده تیغه بینی، شاخک های بینی و دهانه ی ورودی بعضی از سینوس ها از این روش بهره گرفته می شود. با بررسی پشت بینی می توان تنگی، چسبندگی ، عفونت، پولیپ، ضایعه یا تومور در محل را تشخیص داد. گاهی هم می توان در صورت وجود ضایعه در بینی، نمونه برداری انجام داد.

اندوسکوپی بینی درد داره ؟

طبیعتاً به دلیل حساسیت بالای بینی ، می توان بی حسی موضعی در محل جراحی انجام داد.

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس به منظور رفع بسیاری از مشکلات مجرای بینی و دهانه سینوس انجام می شود. کلینیک جراحی سر و گردن MOH تشکیل شده از یک تیم قوی با حضور دکتر صالح محبی ، دکتر شباهنگ محمدی و دکتر محمد محسنی که در زمینه ی جراحی فک و جراحی گوش و سایر جراحی های مرتبط فعالیت دارند. جهت هر گونه هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۸۱۱۴۵۳۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای ارتباط با کلینیک می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

هدف جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس

گاهی برای مقاصد آموزشی و تصویر برداری، نیز از این روش استفاده می شود. بحث جایی شروع می شود که چرا نیاز به اندوسکوپی سینوس درمانی می باشد. در مواردی که ضایعه ی پاتولوژی یا موردی در بینی به وجود آمده و نیاز به اصلاح یک مسیر یا مجرا می باشد. در حقیقت جراحی بینی و سینوس برای اصلاح ساختار انجام می گیرد.

برای مثال عملکرد مژک های داخل بینی را درست کرده تا ترشحات به خوبی تخلیه شود. البته این هدف اصلی جراحی نبوده و هدف ثانویه جراحی می باشد. هدف اصلی جراحی این است که اگر مسیری مسدود است ، دهانه سینوس بسته شده ، انحراف یا چسبندگی یا ضایعه ای وجود دارد که سبب انسداد شده، این قبیل مشکلات آناتومیک بر طرف شده تا فیزیولوژی طبیعی مژک های مخاطی و سیستم تخلیه ای درست کار کند.

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

در گذشته جراحی سینوس بسیار تخریبی بوده ولی اکنون با وجود اندوسکوپ ، بزرگ نمایی بیشتر و دقت بالاتر می توان این جراحی را کم تهاجمی نامید. نام این جراحی functional endoscopic sinus surgery   یا  FESS که به معنای عمل جراحی عملکردی سینوس بوده و دقیقاً مکان هایی که مشکل وجود دارد، اصلاح می شود. برای مثال مخاط بیمار را برداشته، تنگی ها و چسبندگی ها و دهانه ی سینوس را باز و اصلاح کرده تا مسیر اصلاح شده و فیزیولوژی طبیعی کم کم به سینوس بر گردد.

و یا در صورت وجود ضایعه و تومور به جای انجام جراحی های باز، از روش آندوسکوپی بهره گرفت. در این روش بسیاری از تومور های بزرگ را(خوش خیم یا بد خیم) می توان از سوراخ بینی خارج کرد. حتی به دلیل دسترسی مناسب، می توان تومور های قاعده جمجمه را به روش اندوسکوپی سینوس خارج کرد.

مطالب مرتبط با این مقاله:

جراحی بینی و سینوس

پاسخ

4 + دو =

Call Now Button