تومور گوش
تومور گوش
سه نوع تومور که نیازمند جراحی گوش می باشند، شامل تومور بدخیم گوش یا سرطان گوش ، تومور گلوموس خوش خیم در گوش میانی و تومور نوروم آکوستیک (که اعصاب نزدیک به مغز را درگیر می کند) می باشند.
سرطان مجرای گوش
سرطان کوچکی که محدود به کانال گوش می شود، می تواند از طریق جراحی گوش و برداشتن کلی کانال، پرده گوش و بخش کوچکی از گوش بیرونی، درمان شود.
سرطان مجرای گوش در ۸۵ درصد مواقع در صورتی که به موقع و در مراحل اولیه تشخیص داده شود و محدود به کانال گوش باشد، قابل درمان است. در این جراحی مجرای گوش، پرده گوش و استخوانچه های گوش برداشته می شوند. نواحی غدد لنفاوی در جلوی گوش و گردن نیز می توانند همزمان توسط جراح سر و گردن ، برداشته شوند. گاهاً پرتو درمانی برای روند درمان پس از جراحی گوش و برداشتن تومور، انجام می شود. کاهش شنوایی بعد از این جراحی به صورت دائمی اتفاق می افتد. این عمل به راحتی حتی برای بیماران مسن تر قابل تحمل است.
تومورهای گلوموس یا خوش خیم
در مقایسه با پرده گوش و گوش میانی سالم، تومورهای گلوموس باعث ایجاد رنگی سرخ مایل به قرمز در پشت پرده گوش می شوند.
تومور گوش ناشی از ساختار خاص در پشت پرده گوش بوده و محدود به گوش بوده و یا در مواقعی به گردن گسترش می یابد. هرچند این تومورهای خوش خیم که رشد کندی دارند، می توانند عملکردهای حیاتی گوش را تحت تاثیر قرار دهند، صورت را فلج کرده و حتی در صورت عدم درمان، به مغز گسترش می یابند. به دلیل حداقل بودن پیچیدگی ها و اثرات جانبی جراحی تومورهای گلوموس، جراحی این تومورها یا از طریق کانال گوش و یا از طریق پشت گوش، بسته به سایز تومور، پیشنهاد می گردد.
درمان دائمی در این نوع روش پیش بینی می شود. همچنین جراحی تومور گلوموس در گردن نیز در مریض های جوانتر قابل انجام است. به دلیل پیچیدگی های این جراحی گاهی پرتودرمانی و چاقوی گاما برای درمان پیشنهاد می گردد.
تومورهای نوروم آکوستیک
تومورهای نوروم آکوستیک خوش خیم بوده و در محل اعصاب تعادلی کانال استخوانی بین گوش و مغز به وجود می آیند و یا گاهی به طرف مغز، رشد زیادی می کنند. درمان تومورهای بسیار کوچک و زمانی که شنوایی آسیبی ندیده است، اغلب نیاز به انتظار ۶ تا ۱۲ ماهه و آزمایش مجدد دارد. در صورتی که تومور ها رشد کنند، درمان آغاز شده و جراحی تومور نوروم آکوستیک برای بیماران جوانتر و سالم تر و یا جراحی پرتودرمانی و چاقوی گاما برای بیماران با سن بالاتر و یا سلامت کمتر توصیه می شود.
برداشت کلی تومور نوروم آکوستیک در این جراحی تقریباً در اکثر موارد اتفاق می افتد و شنوایی زمانی که تومور کوچک باشد می تواند حفظ شود. پیچیدگی های این جراحی بسیار ناچیز است. تضعیف ماهیچه های صورت گاهی ممکن است پیش آید ولی اغلب به حالت عادی باز می گردد. آسیب به مغز بسیار نادر است.
منبع: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17587-ear-tumors