تومور گردن
Contents
تومور گردن
تومور گردن یا توده گردن به دلایل مختلفی به وجود می آید. امکان دارد توده های گردنی بسیار بزرگ و واضح باشند یا سایز خیلی کوچکی داشته باشند. اکثر توده های گردنی خطری ندارند و خوش خیم خستند. ولی برخی از توده های گردنی نشانه بیماری خطرناکی هستند مانند توده سرطانی یا عفونت.
در صورتی که توده ای در ناحیه گردن احساس کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید. پزشک این مورد را بررسی می کند و آزمایشات و معاینات لازم برای تشخیص نوع تومور صورت می گیرد. در ادامه مقاله با ما باشید تا توضیحاتی درباره انواع توده های گردن ارائه دهیم.
مونونوکلئوز عفونی
مونونوکلئوز عفونی وضعیتی است که باعث ایجاد برآمدگی در ناحیه گردن می شود. در زیر به توضیحاتی دراین باره می پردازیم:
– مونونوکلئوز عفونی معمولاً ناشی از ویروس اپشتین بار می باشد.
– این بیماری در دوران مدرسه و حدوداً تا سن ۲۰ سالگی دیده می شود.
– علائم این بیماری شامل تب، تورم غدد لنفاوی، گلودرد، سردرد، خستگی، عرق کردن شبانه و بدن درد می باشد.
– این علائم می تواند تا ۲ ماه به طول انجامد.
ندول یا گره تیروئید
– گره های لنفاوی شامل توده های سفت و پر شده از مایع هستند که در غده تیروئید رشد می کنند.
– برخی از این گره ها هورمون تیروئید تولید می کنند و برخی از آن ها هورمونی تولید نمی کنند.
– گره های لنفاوی معمولاً بی خطر هستند ولی می توانند نشانه سرطان یا بیماری خود ایمنی باشد.
– غده تیروئید متورم و برآمده، سرفه کردن، تغییر در تن صدا، گلودرد، گردن درد و اختلال در بلع و تنفس از نشانه های احتمالی این عارضه هستند.
– علائم مذکور می توانند نشان دهنده تیروئید پرکار یا کم کار باشند.
سرطان تیروئید
– این نوع سرطان زمانی رخ می دهد که سلول های طبیعی تیروئید به طور غیر طبیعی شروع به رشد بی رویه می کنند.
– این نوع سرطان از شایع ترین سرطان های غدد درون ریز می باشد.
– علائم سرطان تیروئید شامل ایجاد توده در گلو، سرفه کردن، گلودرد و درد گردن است. همچنین از دیگر علائم آن می توان به اختلال در بلعیدن و تورم غدد لنفاوی و غده تیروئید اشاره کرد.
لیپوما
این توده ها نرم هستند و با دست زدن به راحتی تکان می خورند و جابجا می شوند. توده هایی بی رنگ و کوچک هستند و زیر پوست قرار دارند. این توده ها به طور معمول در گردن، کمر و شانه ها قرار دارند. تنها در صورتی که در ناحیه اعصاب شروع به رشد کنند دردناک می شوند.
سرطان گلو
سرطان گلو در حنجره، تارهای صوتی و دیگر بخش های گلو مانند لوزه ها شروع به رشد می کند. سرطان گلو گاهی به شکل کارسینوم سلول فلسی یا آدنوکارسینوم به وجود می آید. از علائم سرطان گلو می توان به تغییر در تن صدا، اختلال در بلعیدن، کاهش وزن، گلودرد، سرفه، غدد لنفاوی متورم و خس خس کردن اشاره کرد. سابقه مصرف دخانیات و الکل ، کمبود ویتامین A ، ویروس HPV دهانی و بهداشت دهان و دندان ضعیف می توانند احتمال این سرطان را بالا ببرند.
نتیجه گیری
با توجه به مواردی که گفته شد تومور گردن می تواند عوامل مختلفی داشته باشد. بنابراین در ابتدا آزمایشات تشخیصی صورت می گیرد تا دلیل اصلی تومور تشخیص داده شود. پس از آن در صورت نیاز جراحی و برداشتن توده انجام می گیرد و چنانچه توده سرطانی باشد نیاز است تا شیمی درمانی و پرتودرمانی صورت بگیرد.
منبع : https://www.healthline.com/health/neck-lump
مطالب مرتبط با این مقاله: