27 آگوست

تومور پاروتید

تومور پاروتید

تومور پاروتید یکی از شایع ترین تومورهای غدد بزاقی بوده و ۸۰ تا ۸۵ درصد از کل تومورهای بزاقی را تشکیل می دهند. با اینکه تومورهای پاروتید در اکثر موارد غیر سرطانی (خوش خیم) هستند، ولی معمولاً در ۲۵ درصد مواقع در مکان هایی بروز می کند که تومورهای بدخیم و سرطانی غدد بزاقی رشد می کنند.

غدد پاروتید دقیقاً در جلوی گوش ها و در دو طرف صورت واقع شده اند و بزرگترین مجموعه غدد بزاقی هستند. این غدد مسئول تولید آب دهان بوده که به جویدن و هضم غذا کمک می کنند.

تومور پاروتید

تومور پاروتید

تومور های پاروتید ویژگی های بسیار متنوعی دارند. اگر فرد تومور پاروتید خوش خیم داشته باشد، امکان دارد که توده ای یا ورمی در قسمت فک احساس کند ولی معمولاً این تومورها دردی را موجب نمی شوند. اگر این تومور بدخیم باشد، ممکن است بر اثر درگیری عصب فاسیال، بر اعصاب صورت تائیر گذاشته و احتمالاً موجب درد و تیر کشیدن یا عدم توانایی در حرکت دادن صورت شود.

در زیر نمونه ای از فیلم جراحی تومور پاروتید را مشاهده می کنید که توسط پزشکان کلینیک MOH صورت گرفته است:

تشخیص تومور پاروتید

آزمایشات و روش هایی که برای تشخیص تومور پاروتید انجام می شوند به شرح زیر است:

  • آزمایش فیزیکی . پزشک ناحیه ی فک، گردن و گلوی بیمار را معاینه کرده و هر گونه برآمدگی یا ورم یا توده ای را بررسی می کند.
  • نمونه برداری از بافت برای آزمایشات بعدی . پزشک احتمال دارد که نمونه برداری از بافت مشکوک (بیوپسی) را برای بیمار تجویز کرده و جهت پی بردن به سرطانی بودن آن ، نمونه را به آزمایشگاه بفرستد.
  • آزمایشات تصویری . در صورتی که تومور پاروتید سرطانی باشد، آزمایشات تصویری مانند MRI و سی تی اسکن می توانند به تعیین سایز تومور و محل دقیق آن کمک کنند.
تومور های پاروتید ویژگی های بسیار متنوعی دارند. کلینیک جراحی سر و گردن MOH تشکیل شده از یک تیم متخصص و با تجربه ، با حضور دکتر صالح محبی ، دکتر شباهنگ محمدی و دکتر محمد محسنی که در زمینه ی جراحی فک و جراحی گوش و سایر جراحی های مرتبط فعالیت دارند. جهت هر گونه هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۸۱۱۴۵۳۳ تماس حاصل فرمایید. همچنین برای ارتباط با کلینیک می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

درمان تومور پاروتید

در اکثر موارد جراحی برای برداشتن بخشی از تومور پاروتید یا تمام آن، درمان ارجحی می باشد. در طول عمل مراقبت های تخصصی برای جلوگیری از آسیب به اعصاب صورت که از غدد پاروتید عبور می کنند، باید صورت گیرد. اعصاب صورت مسئول کنترل حرکات صورت بوده که در واقع با کمک این حرکات فرد قادر به بیان حالت های مختلف صورت در هنگام صحبت کردن است. در صورتی که این اعصاب آسیب ببینند، فرد دیگر نمی تواند کنترلی بر روی این اعصاب داشته باشد و گویی بخشی از عضله های صورت وی فلج شده اند.

در زیر یک جراحی تومور پاروتید توسط کلینیک MOH مشاهده می کنید:

 

برای تومورهای پاروتید سرطانی، پزشک بعد از جراحی احتمالاً پرتودرمانی را برای فرد تجویز می کند. امروز دیده شده که شیمی درمانی برای درمان این نوع از تومورها موثر نمی باشد.

منبع : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/parotid-tumor/cdc-20388269

مطالب دیگر سایت:

جراحی گوش

جراحی قاعده جمجمه

جراحی بینی و سینوس

تومور قاعده جمجمه

پاسخ

15 − سیزده =

Call Now Button