تومور سینوس
تومور سینوس
تومور سینوس و بینی می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد و در بینی و سینوس رشد کند. تومور های سینوسی خیلی شایع نیستند. حدوداً ۶۰ تا ۷۰ درصد از آن ها در سینوس ماگزیلاری واقع در گونه ها و ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها در حفره بینی و ۱۰ تا ۱۵ درصد از آنها در سینوس اتموئید یا دیگر قسمت های بینی رشد می کنند. سرطان در سینوس اسفنوئید و سینوس فرونتال (در ناحیه پیشانی) بسیار نادر می باشد. انواع مختلفی از سرطان ها می توانند در حفره بینی و سینوس رخ دهد که برای نمونه به سرطان سلولی فلسی ، آدنوکارسینوما، ملانوماو … می توان اشاره کرد. همچنین انواع مختلفی از تومور های غیر سرطانی وجود دارد که به باقی نواحی بدن گسترش نیافته ولی در صورتی که درمان نشوند می توانند آسیب هایی را موجب شوند.
امکان دارد عفونت های ویروسی در قسمت سینوس و بینی ایجاد پاپیلوما و توده های زگیل مانند کنند. با این حال ۱۰ درصد از این تومورها، سرطانی بوده و مابقی خوش خیم اند.
علت تومور سینوس و بینی
مردان بیشتر از زنان به سرطان سینوس مبتلا می شوند و شایع ترین سن ابتلا به این به این تومورها دهه ۵۰ و ۶۰ زندگی می باشد.
سیگار کشیدن و استفاده از تنباکو یکی از مهم ترین فاکتورهای خطر زا برای تومور سینوس و دیگر سرطان های دستگاه تنفسی می باشد. در معرض دود چوب، چرم و بخارات ناشی از چسب، فرمالدهید، حلال ها، نیکل، کروم، الکل و رادیوم بودن، می تواند احتمال ابتلا به تومور سینوس را افزایش دهد. با این حال دلیل اصلی این تومور ها شناخته نشده است.
علائم تومور سینوس
اغلب تومورهای سینوس و بینی هیچ علائم خاصی از خود بروز نمی دهند، ولی گاهی برخی علائم خاص با این بیماری بروز می کند:
- گرفتگی مکرر بینی ( مخصوصاً در یک طرف بینی)
- درد در نواحی پیشانی، گونه، بینی یا در اطراف چشم ها و گوش ها
- آبریزش از عقب بینی
- خونریزی مکرر از بینی
- دوبینی یا تاری دید
- از دست دادن حس چشایی یا بویایی
- درد یا بی حسی در صورت یا دندان
- رشد بخشی از صورت، بینی، گردن
- اشک آمدن از چشم
- باز کردن دهان با سختی
- عفونت گوش مکرر
- وجود مشکلاتی در شنوایی
درمان تومور سینوس
تومورهای سینوس و بینی با انجام معاینات پزشکی و یا آزمایشات سی تی اسکن، ام آر آی و پی ای تی اسکن تشخیص داده می شوند. برای درمان این تومورها از جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی استفاده می گردد. در صورتی که تومور کوچک باشد، با جراحی آندوسکوپی سینوس ( که روشی کم تهاجمی می باشد) می توان تومور را خارج کرد. در صورتی که تومور به نواحی گونه، چشم، مغز، اعصاب صورت یا دیگر بخش های جمجمه گسترش یافته باشد، از جراحی باز برای خارج کردن تومورها استفاده می گردد.
منبع: https://www.cedars-sinai.org/health-library/diseases-and-conditions/n/nasal-and-sinus-tumors.html
مطالب دیگر سایت: