توده های مادرزادی سر و گردن
Contents
توده های مادرزادی سر و گردن
توده های مادرزادی سر و گردن در کودکان به چه صورت است؟ بهترین راه درمانی برای این توده ها چیست؟ این توده ها انواع مختلفی دارند از جمله عفونت ( مانند التهاب غدد لنفاوی)، کیست های مادرزادی و توده های تشکیل شده در طول فرایند رشد جنین. در این مقاله با ما باشید تا درباره توده های مادرزادی سر و گردن توضیحاتی ارائه دهیم.
در صورتی که به دلیل سرماخوردگی و عفونت مجاری تنفسی غدد لنفاوی به طور موقتی بزرگ شوند، مشکلی وجود ندارد. با این حال معاینه و بررسی مورد نیاز است. کودکانی که به توده های مادرزادی سر و گردن مبتلا هستند به جراح سر و گردن ارجاع داده می شوند. به این ترتیب علت اصلی ایجاد توده شناسایی می شود و با تصویربرداری از توده، نیاز به انجام جراحی برای برداشتن توده و یا بیوپسی سنجیده می شود.
انواع توده های مادرزادی سر و گردن
– کیست یا توده های مادرزادی در ناحیه بینی، مجرای تيروگلوس و تراتوما
– کیست های درموئید، تومورهای خوش خیم مانند نوروما، بزرگ شدن غدد لنفاوی به دلیل عفونت یا کارسینوما، تومور تیروئید یا بزرگ شدن خوش خیم تیروئید، تومور یا توده پاروتید یا دیگر بخش های غدد بزاقی
– لنفانژیومای مادرزادی
تشخیص توده های مادرزادی سر و گردن
تشخیص درست این توده ها یکی از کلیدی ترین بخش های برنامه درمانی می باشد. معاینه فیزیکی دقیقی از بخش سر و گردن کودک انجام می گیرد و در برخی موارد از آزمایشات زیر کمک گرفته می شود:
– اندوسکوپی برای معاینه داخلی بینی و گلو
– سونوگرافی، ام آر آی و سی تی اسکن برای تشخیص سایز و نوع توده
– آزمایش خون
– بیوپسی یا نمونه برداری از توده
– گاهی در طول این معاینات نیاز به بی حسی یا بیهوشی بیمار می باشد که در صورت لزوم توسط متخصص انجام می گیرد.
درمان توده های مادرزادی سر و گردن
با توجه به تشخیصی که داده می شود و شرایط بیمار، بهترین گزینه درمانی انتخاب می گردد:
– درمان توده های بد خیم و سرطانی سر و گردن با ترکیبی از روش های شیمی درمانی، پرتودرمانی و جراحی انجام می شود. درمان این بیماران با همکاری انکولوژیست ها و جراحان سر و گردن امکان پذیر است.
– توده ها و کیست های خوش خیم سر و گردن احتمالاً با دارودرمانی از بین می روند یا کنترل می شوند. در برخی مواقع شاید نیاز به برداشتن توده و جراحی باشد. امروزه با پیش رفت علم پزشکی در زمینه جراحی های سر و گردن امکان برداشتن توده از این نواحی حساس با کم ترین عوارض جانبی بر اعصاب صورت، وجود دارد.
حتی در صورتی که جراحی بر اعصاب صورت تاثیری گذاشته باشد با انجام روش های بازتوانی می توان قابلیت حرکت صورت را بازگرداند. همچنین تکنیک های پیشرفته ای برای جراحی غده تیروئید وجود دارد که کم ترین آسیب به این غده و بافت های اطراف وارد شود.
نتیجه گیری
بنابراین در صورتی که متوجه توده های مادرزادی سر و گردن کودک تان شدید حتماً به موقع به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا اقدام درمانی مناسب صورت گیرد. در صورت سهل انگاری آسیب های جبران ناپذیری به وجود می آید.
منبع : https://www.mottchildren.org/conditions-treatments/ped-ear-nose-throat/head-and-neck-masses
مطالب مرتبط با این مقاله: